3 Aralık 2008 Çarşamba

İTALYA LİGİNE BAKIŞ

Liderlik koltuğunda bulunan Inter iyi kötü yoluna devam ediyor. Birkaç haftalık süren savunma sıkıntısını atlatan ekip son haftalarda da gol yollarında sıkıntı çekiyor ancak usta ayaklar ile bir şekilde golü bulmayı becerebiliyorlar.

Basında Inter’in oyunundan daha çok konuşulan şey ise Jose Mourinho ve hareketleri. Her türlü basını karşısına alan Jose Mourinho her hafta birilerine çatarak manşet olmayı biliyor. Gazeteler de Mourinho ile uğraşmaktan vakit bulup Inter’i inceleyemiyorlar bile.

İkinci sıradaki Milan ise son haftalarda bireysel yetenekleri ile puanlar alan bir ekip görünümünde. Birkaç haftadır takım olarak iyi oyunlar oynayamıyorlar ancak bir oyuncu çıkıp oyunun kaderini değiştiriyor. Bu nereye akar gider bilinmez ama şu gerçek var ki Milan’da oyunun kaderini değiştirebilecek pek çok oyuncu bulunuyor.

Üçüncülük koltuğu sahibi Juventus Real Madrid ile Torino’da oynanacak maç öncesine kadar büyük krizdeydi. Ancak o maç sonrası silkelenip yükselişe geçtiler ve son Inter maçı haricinde tüm maçları kazandılar. Kaptan Del Piero 35 yaşında olmasına rağmen formundan hiçbir şey kaybetmemiş gibi. Her hafta attıkları serbest vuruş golleri de cabası. Takımdaki sakatlıkların takıma yorgunluk olarak dönüp dönmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Napoli Fiorentina Lazio ve Udinese bu üçlüyü en yakından takip eden takımlar. Napoli sezonu oldukça iyi götürüyor. Gerek Hamsik gerek Lavezzi gerekse Dennis takımda oldukça etkili olan oyuncular. Yılların yedeği Zalayeta’da bu yıl oldukça etkili ve faydalı.

Fiorentina ise kötü başladığı sezonda erken toparladı. Şampiyonlar Liginde de az da olsa tur geçme umutları sürüyor. Son iki sezonda Milan’da yokları oynayan Gilardino kendisini bulmuş durumda ve bu Fiorentina için fazlasıyla iyi bir haber.

Lazio’da geçen yıla göre oldukça iyi durumda. Zarate Serie A’da sezonun en iyi takımlarından bir tanesi ancak zaman zaman her şeyi yapmaya çalışması da enteresan. Udinese ise birkaç haftadır aldığı kötü sonuçlar sebebiyle üst gruptan biraz düşmüş durumda ancak yine de güçleri yerinde.

Bu sezonun başlarında da orta sıralar yine Sampdoria Catania Atalanta Palermo ve Genoa tarafından paylaşılıyor. Bu takımların ortak özelliği iç sahada kolay kolay mağlup olmamaları ve dışarıda da pek başarılı olamamaları. Özellikle Genoa’nın iç saha performansı mükemmel.

Alt sıraları ise ikiye ayırmak gerekir. Siena Cagliari Roma ve Lecce daha alttaki takımlara göre daha iyi ekipler. Özellikle Roma’nın burada olmasına anlam veremiyorum ve çok kısa sürede bir üst gruba yani orta sıralara tırmanmalarını daha uzun vadede de ise Lazio Napoli gibi takımların arasına katılmalarını bekliyorum. Geri kalanlara bakacak olursak Siena her sene olduğu gibi bu yılda dişiyle tırnağıyla mücadele eden bir ekip. Cagliari lige korkunç başlasa da müthiş bir toparlanma içinde. Lecce son maçta farklı mağlup olsa da genel olarak kontrollü oyunu iyi oynayan bir takım.

En dipte de Torino Reggina Bologna ve Chievo bulunuyor. Torino bu takımlara nazaran daha iyi bir takım olsa da istikrarsız oluşu kendilerini bu gruba atmama sebep oldu. Yine de istikrar yakalarlarsa daha farklı olabilirler. Grubun diğer takımları Reggina ve Bologna’da son haftalarda kıpırdanmalar var ancak bunun sonucu ne olacak belirsiz. Konuk Chievo ise şimdilik umutsuz vaka gibi görünüyor.

İtalya Liginde gol krallığı listesinin başında 11 gollü Genoa’lı Diego Milito bulunurken onu Floransa’lı Gilardino dokuz golle takip ediyor.

İtalya’da son haftaların şüphesiz en enteresan olayı Catania’nın Torino’ya attığı frikik golüydü. Pozisyonda Catania’lı oyunculardan birkaçı Torino kalecisi Sereni’nin dikkatini çekmek için şortlarını indirdiler. Sereni’nin dikkati dağılmasa da gole engel olamadı. Olayların bir iki gün sonra açıklığa kavuşmasının ardından İtalya Hakem Komitesi başkanı Collina böyle bir olayı tekrarlayan oyuncuların kart ile cezalandırılacağını bildirdi.

Sampdoria’nın haşarı oyuncusu Cassano ise yeni çıkardığı biyografisinde kaç kadınla birlikte olduğunu bunların neci olduğunu anlatarak çapkınlık defterini ortaya koydu. Bu sayısal başarıdaki sırrının ise kamyon yükü ile gül olduğunu da bildirdi.

Serie A’da transfer kazanı da kaynamaya devam ediyor.Son haberlere göre Drogba’nın Mourinho’nun menajerleri ile görüştüğünü okuduk gazetelerde.Ocak döneminde Milan’a gelecek olan Beckham bakalım Britler İngiltere’de başarısız olur teoremini yıkabilecek mi?

0 yorum:

Blogger Templates by OurBlogTemplates.com 2007