25 Eylül 2008 Perşembe

Fifa Sordu Hagi mi ? Stoichkov mu ?

Futbolun saygın kuruluşlarından Fifa resmi sitesinde bir anket başlaşmış.Ankette Bulgaristan'ın unutulmaz golcüsü Stoichkov ile Karpatların Maradonası lakabıyla nam salan Romanya'nın ve Galatasaray'ın unutulmaz 10 numarası Georgie Hagi kıyaslanmak adına oylamaya sunulmuş.Aslında anket belki biraz saçma gibi görünebilir ilk bakışta çünkü birisi forvet oyuncusu bir golcü yani diğeri ise bir on numara yani bir orta saha oyuncusu.Fifa sanırım bu olaya o açıdan yaklaşmamış anketi açarken düşüncesi bu değildir bence.İki oyuncuyu dünya futbolundaki yerleri ve kendi ülke takımları ve oynadıkları kulüplere faydaları açısından da değerlendirmeye tabi tutmuştur.Burasını geçiyoruz ve ankete çeşitli ülkelerden gelen cevaplara ve oylama dağılıma bakıyoruz.
Anket sonucunda bizim Maadonamız tribünlerimizin ve bir çoğumuzun sevgilisi Hagi Bulgar oyuncu karşısında ezici bir üstünlük sağlıyor.Yapılan yorumlar güzel olduğu kadar ilginçte.Altta yorumları da sizlere nakledip bugünkü yazımızı da noktalıyorum.Bir başka konuda görüşmek dileğiyle...

Böyle 10 numara yok’“Stoichkov iyi bir golcüydü evet, Hagi ise bir sanatçıydı!” (Nijerya)

Stoichkov gibi golcülerden her yılda bir doğar, ama Hagi gibi sanatçılar 100 yılda bir dünyaya gelir” (İspanya)

Hagi Romanya’nın, Stoichkov Bulgaristan’ın efsanesi. Ama Hagi tek başına takımdı (Almanya)

Önce ikisinin de sanatçı olduğunu düşündüm. Ama sonra Hagi’nin niye daha büyük olduğunu anladım. Stoichkov gibi golcü çok, ancak Hagi gibi 10 numara dünyada yok. (ABD)

0 yorum:

Blogger Templates by OurBlogTemplates.com 2007