8 Eylül 2008 Pazartesi

Rica Ederiz Platini


Uefa Başkanı sayın Michael Platini,Milli Takımımızın Ermenistan ile oynadığı maçtan sonra ülkemize teşekkür etmiş.Cumhurbaşkanımızın orada bulunmasından duyduğu onuru dile getirmiş.Futbolun milletleri ve insanları bir araya getirmeye yeten gücünden de bahsetmiş.Rica ediyoruz sayın Platini ,biz Türkler her ne kadar heyecanlı insanlarsak ve zaman zaman taşkınlıklarımız olsa da bir o kadar da sıcakkanlıyızdır.Bize bir adım gelene biz on adım gideriz.
Ayrıca Platininin bu açıklamaları daha dün gece bu blogu kurduktan hemen sonra yazdığım 'futbol nedir' konusunda bahsettiklerimle bu kadar örtüşmesi ve Uefa başkanının açıklamalarının medyaya yansımasından kısa bir süre önce yazılmış olması ilginç ve güzel bir tesadüf oldu.Teşekkürler Platini...

1 yorum:

Suat Duman dedi ki...

Futbol barış ve kardeşlik olduğunu her fırsatta dile getirmemize rağmen bir türlü derdimizi anlatamamaktan yakınıyorduk.
Ermenistan maçı sonrasında ülkemizde Cumhurbaşkanı'nın gerek gitmeden önce gerekse gidip geldikten sonra eleştirilmesini hepimiz izledik.
Peki gittik ne oldu?
Ermenistan'ın üzerimize attığı topu profesyonel bir şekilde karşıladık ve bizde geri onlara attık.. Biz şimdi sıramızı savdık. Ermenilerin davetini geri çevirmeyip uluslararası baskıdan kurtulup güzel bir politika izleyerek şimdi Ermenilerin baskı altında kalmasına vesile olduk.
Her ne kadar eleştiri okları sert bir şekilde gelse de tarafsız bir spor sever olarak bunu uygun olduğu kanaatine vardım.
Başta Dünya basını olmak üzere dünya spor camiasının da beklentilerini karşıladığımızı düşünerek Platini'nin temennilerini içtenlike buldum..
Sporun barış, kardeşlik olduğunu unutmamamız gerektiğini düşünerek herkese sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmesini temenni ediyorum.

Blogger Templates by OurBlogTemplates.com 2007